Úton a felelős állattartás felé

A kutyasétáltatás napja Szegeden

A felelős állattartás fontosságára kívánták felhívni a figyelmet a II. kutyasétáltatás napján, szombaton, Szegeden: a résztvevők a Tisza-parti város központjában tettek egy kört kedvenceikkel.

2011.05.14 16:07MTI

V. Nemes Nagy Panka, a rendezvényt szervező kutyaiskola vezetője elmondta, a közös séta célja a szemléletformálás. A kutyatartóknak felelősen kell foglalkozniuk kedvenceikkel, úgy, hogy állatuknak és a kutya nélkül élő többségnek is a lehető legjobb legyen.

Ennek csak egyik része, hogy a séta során a gazda összeszedje kutyája ürülékét, a kedvencek nevelésre is szükség is szükség van. A kutyák igénylik egymás társaságát, a közös játékot, ez kellő képzéssel problémamentesen elérhető. Bizonyította ezt az idei kutyasétáltatás napja is, amelyen több mint félszáz kutya gyűlt össze a Dóm téren, majd indult békésen közös sétára a belvárosban.
   
V. Nemes Nagy Panka közölte, a kutyasétáltatás napja mellett általános iskolákban is terjesztik a felelős állattartás eszméjét, az órákon bemutatják a gyerekeknek a kutyák nevelésének, gondozásának legfontosabb szabályait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.