Füstbombákat dobáltak, tűzcsapokat nyitottak

Képek! Bedurvultak a tüntető tűzoltók, előkerültek a balták is

Több füstbombát, illetve jelzőrakétát dobtak el a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei által meghirdetett fővárosi demonstráción felvonuló tűzoltók, és több tűzcsapot is megnyitottak.

Nem viccelnek - nézze meg! >>> képgaléria

2011.04.16 12:55MTI

Szombat délelőtt az Andrássy út Oktogon és Opera közötti szakasza egy időre teljesen füstbe borult, a megnyitott tűzoltócsapokat a rendőrök lezáratták, de például a Nagymező utcánál még mindig ömlik a víz az utcára. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera között minden tűzcsaphoz egy-egy rendőrt állítottak.

Így indult, békésen - KATT a képre! - Fotó: MTI

A tüntetők petárdákat is dobáltak, az akciót üdvrivalgással fogadták a menet résztvevői.

Közben a tűzoltó-szakszervezet vezetői felszólították kollégáikat, ne használjanak jelzőeszközöket.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke azt kérte, tegyék el a demonstrálók a tűzoltóbaltákat, mert az ombudsmani hivatal jelen lévő képviselői szerint fegyvernek minősülnek, és emiatt eljárás indítható a tüntetők ellen.

A tüntetők nagy része hazament

A fővárosban demonstrálók rendvédelmi dolgozók nagy része elhagyta szombat délután négy óra után a helyszínt, az Alkotmány utcát; a felszólalók szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson.

Az Országház körüli menetet követően az Alkotmány utcában folytatódott a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák demonstrációja. A kivetítőkön szakszervezetek tájékoztató filmjeit vetítik.

A tervek szerint később koncerttel, majd este nyolc óra után az Országház körüli fáklyás felvonulással folytatódik a demonstráció.

Szakszervezeti vezetők korábban kijelentették: addig folytatják hétfőn megkezdett tüntetéssorozatukat, amíg meg nem állapodnak a kormánnyal jogaik védelméről.

A rendvédelmi szervek állományának tagjaiból álló demonstrációs menet a fővárosi Hősök teréről érkezett a Parlament közelébe, az Alkotmány utcába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.