Lemondott Lakatos

Új rektor a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem élén

A honvédelmi miniszter az év végéig Padányi József rektor-helyettest bízta meg a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) irányításával.

2011.03.25 16:05MTI

A közlemény szerint az eddigi rektor, Lakatos László nyugállományú vezérőrnagy vezetői megbízatását - saját kérésére - Hende Csaba visszavonta.

Lakatos László azzal, hogy stabilizálta az intézmény működését, megteremtette a feltételeket az átalakítás feladatainak sikeres végrehajtásához - írták.

A honvédelmi miniszter az új vezetőtől azt várja: eddigi tapasztalataival segítse, hogy az összevonást követően egy európai szintű elitintézménnyé váljon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

Az új közszolgálati egyetem a ZMNE, a Rendőrtiszti Főiskola, valamint a Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar összevonásával jön majd létre. Padányi József számos csapattiszti szolgálat mellett a kilencvenes években betöltötte az SFOR műszaki főnöki, a Magyar Műszaki Kontingens törzsfőnöki, majd parancsnokhelyettesi beosztását - áll a közleményben.

Az egyetem új vezetője a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora, a hadtudomány kandidátusa, az elmúlt időszakban hét egyetemi jegyzet elkészítésében vett részt. Padányi József megbízatása december 31-ig szól - olvasható a HM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.