Három évre biztosítják

ÁNTSZ: 2013-ig még biztos a védőoltás szurija

Három évre biztosítja a legfontosabb védőoltások hozzáférhetőségét az a három szerződés, amelyet az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) a napokban írt alá a tendereket elnyert gyógyszergyártókkal.

2011.02.10 13:14MTI

Az ÁNTSZ közleménye szerint a 2011-2013 évekre szóló beszállítói szerződések biztosítják "a járványügyi biztonságot és a folytonosságot".

Az egyik megállapodásban a szerződő cég azt vállalta, hogy a 2, 4, és 15 hónapos korban esedékes pneumococcus ellen védelmet nyújtó oltásokhoz szükséges oltóanyagot a korábbi szerződésben megállapodottakhoz képest további egy évre fedezik. Emellett más gyógyszergyártókkal kötött két további szerződéssel az "alapimmunizálását szolgáló", a járványos gyermekbénulás, valamint a kanyaró-rubeola-mumpsz ellen védelmet nyújtó, és ezek emlékeztető oltásához szükséges vakcinákat biztosítják.

A három szerződés értelmében az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rendben alkalmazott, valamint a védőoltási rendbe nem tartozó kötelezően alkalmazott oltóanyagokhoz való hozzáférhetőség 2013 végéig biztosított.

Egy oltóanyagra - a 11 évesek hepatitis B oltására - vonatkozóan az OTH új eljárást indít a napokban.

A korábban erre az oltóanyagra kiírt közbeszerzési eljárás ugyanis eredménytelen volt az egyetlen ajánlattevő irreálisan magas árajánlata miatt - írta az ÁNTSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.