Lekezelt Tarlós és Gerendai

50 milliós megállapodás a Sziget területhasználati díjáról

Megállapodást kötött Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester és Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője pénteken a rendezvény területhasználati díjáról

2011.01.28 12:43MTI

E szerint a Sziget Kft. 50 millió forint plusz áfát fizet közterület-használat címen a fővárosnak, a város pedig kialakít egy szolgáltatáscsomagot a Sziget fesztivál résztvevői számára, ez egyes városi szolgáltatások - például BKV, gyógyfürdők, állatkert - kedvezményes használatára, látogatására jogosít fel - olvasható a közleményben.

Tarlós István
és Gerendai Károly abban is megállapodott, hogy az idei tapasztalatokat értékelik majd, s a jövőre nézve ezeket figyelembe véve állapodnak meg. A közleményben kitértek arra, hogy az idén is megrendezik a Gyerekszigetet, de ennek a területhasználati díjáról még nem egyeztek meg.


György István főpolgármester-helyettes január 11-én közölte, hogy a főváros vezetése úgy döntött, a jövőben nem adja ingyen a Sziget fesztiválnak a Hajógyári-szigeten lévő területet, hanem közterület-használati díjat kér.

Tarlós István azt mondta, a város jelenlegi pénzügyi helyzetében véget kell vetni az ingyenes szolgáltatásoknak.

A Sziget fesztivál szervezőinek az előző városvezetés által kalkulált díjtételek alapján két és fél milliárd forintot kellene fizetniük, de a Sziget ebből "nagyon komoly kedvezményt fog kapni"- közölte akkor, hozzátéve, ennek mértéke 1-1,5 milliárd forint között ingadozik. A Sziget sajtóirodája erre reagálva akkor azt közölte: elképesztően irreális, hogy egy hétre több pénzért adjanak bérbe közterületet, mint amennyiért meg lehet vásárolni.

A budapesti Fidelitas aggódik a Sziget miatt

Ahogy azt megírtuk:  budapesti Fidelitas aggodalommal figyeli a Sziget fesztivál körül kialakult helyzetet. Böröcz László közleményében azt írja, egyetértenek a főváros azon megfontolásával, mely szerint mostantól minden, a területén szerveződő eseménytől területhasználati díjat követeljenek meg, ám ezzel egy időben azok támogatását is megfontolja.

A budapesti Fidelitas úgy véli, hogy ez a rendszer "húsz korrupt év után végre átláthatósághoz és rendhez vezethet Budapesten".

Álláspontjuk szerint azonban méltánytalan volna, ha az új rendszer éppen Budapest legnépszerűbb közösségi eseményét hozná lehetetlen helyzetbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.