Részt vett, vagy nem vett részt?

Szalai Annamária lemondását követeli az LMP

Az LMP közleményben szólította fel Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökét, nyilatkozzon arról, részt vett-e a Fidesz hétfői frakcióülésén.

2010.12.21 17:06MTI

Ha ez ugyanis igaz, akkor az LMP szerint azonnal le kell mondania a Médiatanács elnöki posztjáról - fogalmazott az ellenzéki párt keddi közleménye.

Ha igaz, hogy a Médiatanács elnöke részt vett a Fidesz frakcióülésén, akkor ezzel megsértette a médiatörvényt, amely kimondja, hogy a Médiatanács elnöke pártpolitikai tevékenységet nem folytathat - olvasható az LMP közleményében, amelyben azt is kijelentik: egy párt zárt frakcióülésén részt venni "nem más, mint pártpolitikai tevékenység."

A Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes által jegyzett dokumentumban az áll: a jelek szerint Szalai Annamária úgy tesz, mintha elfelejtette volna, hogy jelenleg már nem a Fidesz országgyűlési képviselője, hanem egy autonóm államigazgatási szerv vezetője, aki - egyébként épp az említett Fidesz-frakcióülés hatására - már rendeletalkotási joggal is rendelkezik.

Az MTI megkeresésére Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke röviden azt válaszolta, hogy ha az LMP-frakció meghívja, hozzájuk is elmegy.


A Fidesz hétfői frakcióülésén, Lázár János frakcióvezető megfogalmazása szerint "rövid polémia" után a képviselők döntöttek arról, hogy elfogadják Rogán Antal országgyűlési képviselő, a médiatörvény-tervezet előterjesztője javaslatát, mely szerint az alkotmányban rögzítik az NMHH elnökének rendeletalkotási jogát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.