"Kiskakas a szemétdombon"

Jobbik: valódi eredmény nélkül távozik Papcsák Ferenc

A Jobbik szerint Papcsák Ferenc úgy távozik kormánybiztosi munkaköréből, hogy nem ért el valódi eredményt.

2010.11.04 15:39MTI

Mirkóczki Ádám szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: mivel véleményük szerint a kormányoldal 263 képviselője között nincs, aki alkalmas lenne a feladatra, a Jobbik változatlanul saját országgyűlési képviselőjére, Gaudi-Nagy Tamásra bízná az elszámoltatást, s azt az elmúlt húsz évre kiterjesztené.

Hozzátette: Papcsák Ferenc munkája az elmúlt fél évben nem vezetett eredményre, a "kormány megbukott elszámoltatásból (...), nincsenek eljárások".

Arról is beszélt: a fideszes politikus elkötelezettségét mutatja, hogy a kormánybiztosi munka helyett a zuglói polgármesteri címet választotta.

Dúró Dóra
, a Jobbik szóvivője a sajtótájékoztatón az MSZP belviszonyait taglalva arról beszélt: Gyurcsány Ferenc és Szanyi Tibor nézetkülönbsége olyan "mintha azon vitatkoznának, hogy ki legyen a kiskakas a szemétdombon".

A szocialisták szegénységi bizonyítványának nevezte, hogy a volt miniszterelnök pártbéli riválisa az a Szanyi Tibor, aki Dúró Dóra szavai szerint "ittas állapotban" vett részt és szólalt fel az Országgyűlés keddi ülésén. Ugyanakkor hozzáfűzte, a "Fidesz önkényének következménye", hogy Gyurcsány Ferenc tüntetést szervezhetett a jogállamért.

Kitért arra is: az MSZP és az LMP közeledését mutatja, hogy a legkisebb ellenzéki párt szerdai, az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítésével szembeni tüntetésén több szocialista politikus jelent meg, mint ahányan a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform keddi rendezvényén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.