Újabb katasztrófa Kolontáron és Devecseren

Méregdrága sikerdíjért védi Magyar György a vörösiszap áldozatait

Szinte mindenüket elvesztették, most mégis akad egy papírjuk a vörösiszap áldozatainak, melyet szívesen elhagynának. Azonban ez a szerződés Magyar György jolly jokere, alsó hangon 50 ezer plusz áfát jelent számára, egy nagy kártérítés esetén pedig akár milliókat is.

2010.10.27 07:55ma.hu

Géppisztolyos rendőrök Devecserben és Kolontáron – olvasható a lapok szalagcímein. Az indok egyszerű: a vagyon elleni bűncselekmények megelőzéséért járőröztek a vörösiszap sújtotta településeken a rendvédelmi szervek éjszakánként. Pedig a valódi keselyű nappal járja a vidéket, a megváltás kecsegtető hívószavával portáról portára kopogtatva.

Sajnos eredményesen!

Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda több száz károsult és több önkormányzat képviseletét szerezte meg a polgári és büntetőperes eljárásokban. Teszi mindezt horribilis sikerdíjért. Miközben az ország szinte egy emberként mozdult a szívbemarkoló képsorokat látva telefonért, miközben a világ magyarsága felhívás nélkül kezdett pénzadomány gyűjtésébe, aközben Magyar György olyan szerződést íratott alá a szinte mindenüket elvesztő kolontári és devecseri károsultakkal, melyben a lehetséges kárpótlás 13 százalékát plusz áfa markolná fel.

Mindez azt jelenti, hogy 100 ezer forint megítélésekor 16.900 forint landolna az ügyvéd úr zsebében. Abban az esetben pedig, ha a szerződés idő előtt megszűnne, akkor Magyar utólag óránként ötvenezer forint plusz áfa munkadíjat számol fel.


A kitétel hasznos húzásnak bizonyult, ugyanis azok a károsultak, akik meggondolták magukat a megbízást illetőleg, a hírek szerint már kézhez is kapták az ötvenezer forintos óradíjat, áfával természetesen. Magyar György valamiért úgy érezte, a vörösiszap áldozatainak rokonuk, házuk vagy éppen állataik elvesztése után három héttel ügyvédi óradíjra van félretéve 62.500 forintjuk.

A katasztrófában kilencen vesztették el életüket, másfélszázan sebesültek meg, két település jó része teljesen elpusztult, a Marcal folyó teljes élővilága kipusztult, a környék termőföldje használhatatlanná vált, a kár több milliárd forint.

Magyar György Ambrus Attila védelmének elvállalásával került a média kereszttüzébe. A whiskys rablóról védőbeszédében azt mondta: „önvédelemből lőtt a rendőrökre”. A bájos érvelést végül 17évvel jutalmazta a magyar bíróság. Utolsó nagyobb horderejű ügyében a meggyilkolt fideszes önkormányzati képviselőnő Balla Irma anyagyilkossággal vádolt fiát védte. Az ítélet súlyos büntetés, 12 év fegyház lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.