Egy éve nem lelik Pierre Paolót

Fordulat az Ophélie-ügyben? Körözik a lány olasz barátját

Sajtóértesülések szerint a mai napig nem tudták kihallgatni Pierre Paolót, a 2008 decemberében Budapesten elhunyt francia diáklány barátját - az olasz hatóságok ezét körözést indítottak ellene.

2010.08.23 11:10ma.hu

A Blikk információ szerint közel egy éve nem találják az olasz hatóságok a rejtélyes körülmények között elhunyt Ophéie Bretnacher szerelmét, Pierre Paolót. Rajta kívül az olast hatóságok körözést adtak ki két, ugyancsak olasz állampolgárra, akik megtalálták a diáklány táskáját.

A lap úgy tudja, hogy ezidáig egyiküket sem sikerült kihallgatni - ellenben a 21 hónapja tartó nyomozás során a rendőrség olyan nyomokra bukkant, melyek ellentétben állhatnak a táskát megtaláló olasz férfiak korábbi vallomásával.

A tanúk szerint Ophéie Bretnacher utolsó éjszakáját szerelmével, Pierre Paolóval töltötte. A Blikk szerint ellenben a fiú nem viszonozta a lány érzéseit: az eltűnés másnapján az olasz fiatalember elhagyta Magyarországot előre megváltott repülőjegyével.

Az Erasmus-program keretében szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány december 4-én, a hajnali órákban tűnt el. Az egyetemista aznap este egyedül indult haza egy pesti szórakozóhelyről budai lakásába.

Táskáját - benne iratait és mobiltelefonját - a Lánchíd pesti oldalán találták meg.

A lány édesapja, Francis Bretnacher az eltűnés után azt mondta: nem hiszi, hogy lánya öngyilkos lett és bízik a magyar rendőrségben.

Barátai elmondása szerint Ophélie az egyetemi teendői mellett bébiszitterként gyerekekre is vigyázott, estéit pedig gyakran töltötte a barátaival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.