Kitalált krimitörténettel fenyegetőzött?

Hamis videóval zsarolt a Zrínyi volt rektora?

Titkosszolgálati kapcsolataira hivatkozva, kitalált krimitörténettel fenyegetőzve, egy nemzetbiztonsági tisztek tárgyalásáról szóló hamis videofelvételt készítve próbálta megzsarolni a magyar katonai akadémia volt rektora a DHL szállítmányozási multi cég egyik leányvállalatát.

2010.07.30 10:45Magyar Nemzet, Népszabadság

A Magyar Nemzet szerint a dokumentumban az is szerepel, hogy Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt vezetője olyan személlyel együtt találta ki, miként üzérkedjen befolyásával, aki néhány évvel ezelőtt már a börtönt is megjárta vesztegetésért.

A bűncselekményben a Fővárosi Főügyészség szerint közreműködött még a DHL egyik ügyvezető igazgatója is, akinek az volt a fő feladata, hogy figyelemmel kísérje a társaságnál a zsarolók követeléseinek teljesítését. A Népszabadság ismertetése szerint Szabó Jánosék krimibe illő sztorit agyaltak ki. Eszerint: a rektor személyes kapcsolatain keresztül tudomást szerzett arról, hogy a DHL egyes alkalmazottjai a társaság szállítási és logisztikai lehetőségeit fegyverek és kábítószerek illegális kereskedelemére használták fel.

Sztorijuk hitelességét igazolandó a vesztegetésért elítélt tettestárs beszerzett egy mini-DVD-t, amelyen állításuk szerint az volt látható és hallható, hogy a fenti üggyel összefüggésben „már folyamatban lévő titkos nyomozás keretében titkosszolgálati tisztek megbeszélést tartanak".

A főügyészség szerint a vádlottak "összeesküvést szőttek" a DHL magyarországi cégének négy vezető munkatársa, s a velük szerződött biztonsági cég ellen - írja a Népszabadság.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.