Sneider és a "cigány származású munkások"

Egri szkinhedvezér a szociális, családügyi és lakhatási bizottság élén?

A Jobbik által a parlament szociális bizottsága elnökének jelölt Sneider Tamás szerint észak-magyarországiként "százszor jobban" tisztában van a szociális és etnikai problémákkal, mint a "villáik kényelméből súlyos milliókért a szegénység felszámolására koncepcióhegyeket gyártók".

2010.05.14 07:53MTI

Sneider Tamás az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, véleménye szerint ezen probléma megoldása érdekében azzal is többet tett, mint az elmúlt nyolc év kormányai, hogy "cigány származású" dolgozóknak is munkát adott szőlőtermesztő gazdaságában.

A Jobbik alelnöki posztját is betöltő politikus megjegyzi továbbá, hogy jelölésével összefüggésben a média egyes orgánumai számos hazugságot közöltek róla. Sneider Tamás ezekben két esetben is helyreigazítási kérelemmel élt, mielőtt állítása szerint jogi útra terelné ezen ügyeket.

A Jobbik parlamenti frakciója csütörtökön döntött arról, hogy Sneider Tamást javasolja az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság vezetőjének. A bejelentés után több internetes hírportál is arról írt, hogy a politikus korábban Roy néven ismert, egri szkinhedvezér volt.

Egy az Élet és Irodalomban ismertetett cikkre hivatkozva megemlítik, hogy egy 1992. január 3-án kelt vádirat szerint Sneider Tamást azzal vádoltak, hogy másokkal együtt megvertek egy roma férfit.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.