"A jövő elkezdődött"

Horváth Csabát vizsgálja az APEH

Horváth Csaba szerdai sajtótájékoztatóján azt firtatta, véletlen-e, hogy a kormányváltás előtt kap kézhez APEH-vizsgálatról szóló értesítést.

2010.05.05 12:06MTI - Fotó: MTI

A szocialisták főpolgármester-jelöltje reméli, hogy a leendő kormány semmilyen hatóságot, szervezetet nem fog politikai megrendelésre utasítani és felhasználni. Elmondta: az adóhatósági vizsgálatról szóló értesítés olyan gazdasági társasággal kapcsolatos, amelynek már nyolc éve nem tagja.

Véletlen-e, hogy az értesítést Horváth Csaba képviselő névre kaptam, miközben a gazdasági társaságot már nyolc éve az édesanyám vezeti egyedüli ügyvezetőként? - tette fel a kérdést, majd hozzátette: nem véletlen, hogy azt mondja, a jövő elkezdődött. Horváth Csaba azt is felvetette, véletlen-e, hogy az értesítés képviselő megszólítást tartalmaz, holott szerinte a társaság képviseletére jogosult személy megszólítása ügyvezető igazgató.

Mindezért azt kérdezte: véletlen-e az, hogy az APEH nem a Magyar Köztársaság közhiteles nyilvántartásának, illetve a Fővárosi Bíróság Cégbírósága által vezetett és nyilvántartott adataiból dolgozik? A szocialista politikus azt is furcsállta, hogy az adóvizsgálatra kijelölt ügyintéző és az adóvizsgálatot elrendelő ne lenne azzal tisztában, hogy az APEH ugyanazon igazgatóságán, ugyanazon főosztályán, körülbelül másfél hónapja folyik az előbb említett cégnél szigorú adóellenőrzés?

Horváth Csaba a Képviselői Irodaház melletti parkban tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: reméli, hogy a leendő kormány semmilyen hatóságot, szervezetet nem fog politikai megrendelésre utasítani és felhasználni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.