Vese- és tüdőgyulladással került kórházba

23 éves várandós nő került kórházba új vírussal

Ismét egy várandós nő került intenzív osztályra új influenzavírus fertőzés miatt - közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön.

2010.04.29 19:12MTI

A 23 éves cukorbeteg nőt vese- és tüdőgyulladás, valamint légzési elégtelenség miatt kellett az intenzív osztályon ápolni. A gyógyszeres kezelés hatására állapota javult, jelenleg az urológiai osztályon ápolják. A várandós nő nem kapott védőoltást az új influenzavírus ellen.

Az ÁNTSZ legfrissebb heti jelentése szerint a múlt héten 3300-an fordultak orvoshoz influenzás panaszok miatt; egyötödük gyermek volt. Az elmúlt héten influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt hét embert kellett kórházba felvenni, közülük ketten szorultak intenzív ellátásra, de influenzával kapcsolatos újabb halálesetről nincs tudomása az ÁNTSZ-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.