"1956 óta nem volt ilyen előállítás"

Megkezdődött a tavaly nyári gárdatüntetés oszlatása miatti per

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon hétfőn az a közigazgatási per, amelyben a magát gárdafőkapitánynak nevező Kiss Róbert azt kéri a bíróságtól: állapítsa meg, hogy a rendőrség jogszerűtlenül oszlatta fel tavaly július 4-én Budapesten, az Erzsébet téri gárdatüntetést.

2010.02.22 14:43MTI/ fotó: MTI

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a felperes jogi képviselője, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje a tárgyaláson úgy érvelt, hogy a rendőrség példátlan módon sértette a békésen gyülekezők jogait, 216 embert állított elő, köztük Vona Gábort, a Jobbik elnökét.

Szavai szerint ilyen méretű tömeges előállításra 1956 óta nem volt példa Magyarországon.

Az alperes BRFK jogi képviselője ugyanakkor azt fejtegette, hogy a rendezvény mások jogait sértette, ezért a rendőrségnek intézkedési kötelezettsége volt.

A közigazgatási perben a bizonyítás júniusban folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.