Overdose tulajdonosát letartóztatták

Komoly veszélybe került Overdose magyarországi pályafutása

Farkasházy Tivadar szerint Mikóczy Zoltán tulajdonos letartóztatásával komoly veszélybe került Overdose magyarországi pályafutása.

2009.10.26 13:34MTI

Az ismert humorista és lóverseny-rajongó mint Mikóczy Zoltán barátja nyilatkozott az MTI-nek azután, hogy a román rendőrség szombaton őrizetbe vette a világhírű versenyló tulajdonosát. A szlovák állampolgár Mikóczyt és egy magyar állampolgárságú üzlettársát azzal gyanúsítják, hogy hitelezőik elől akarták elvonni a felszámolás alatt álló egykori romániai cégük 700 ezer lejre (43 millió forintra) becsült gépeit.

"Ilyen lovunk nem volt Kincsem óta, s talán nem is lesz. Sérülten is 26. a világranglistán, a távján pedig dobogós - mondta Farkasházy Tivadar. - De nehéz Magyarországról világsztárrá válni, s hogy megőrizzük magyarnak, nagyobb összefogásra van szükség."

Farkasházy hozzátette, az elmúlt két évben nem úgy ismerte meg Mikóczy Zoltánt, mint aki erőszakos cselekedetre ragadtatja magát.

"Egyelőre csak a román hatóság véleményét ismerjük, a másik oldalét nem. Az elfogás körülményei is megmagyarázhatatlanok számomra, hiszen a románok tudhatták, hogy jönnek és csomagolni fognak, mi szükség volt ilyen teátrális elfogásra. Én annyit láttam, hogy Mikóczy úr az elmúlt két évben szinte teljesen elhanyagolta vállalkozásait, annyira lekötötték lova ügyei, talán ezért szánta el magát erre a kétségbeesett lépésre, hogy a ló jövőjét biztosítsa. Többször hangoztatta azt is, hogy magyar tőkéstársat szeretne tulajdonosként, de hiába. Overdose sérülése az elmúlt egy évben csak vitte a pénzt, semmit sem hozott."

Overdose jelenleg Angliában van, ahol sérülését kezelik, novemberben térhet vissza Alagra, s legkorábban áprilisban versenyezhet. Mikóczy idén áprilisban jelentette be, hogy szindikátusi megállapodást kötött két szlovák állampolgárral a 12 versenyén veretlen lóról. Mikóczy akkor jelezte, hogy Overdose továbbra is Ribárszki Sándornál marad idomításban a Dunakeszi-Alagi Tréningközpontban, s változatlanul magyar színekben fog versenyezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.