Jövő évtől regisztrálják a MÁV-kedvezményeket

Marad a 65 év felettiek és a diákok vasúti kedvezménye

Október végéig készül el a MÁV-kedvezményrendszer megújításáról szóló koncepció - jelentette be kérdésre válaszolva Szollár Domokos kormányszóvivő a kormány ülése utáni szerdai sajtótájékoztatón.

2009.10.21 18:22MTI
hirdetés

Szollár Domokos elmondta: november végére minden érdekelt féllel egyeztet a kabinet az új koncepcióról; az új rendszer január 1-től indul. Ekkor első lépésként a kedvezmények regisztrációja történik meg, azt követően szabják újra a tarifákat - szögezte le a kormányszóvivő. A 65 év felettiek utazási kedvezménye megmarad - közölte. Mint mondta: más, fontos kedvezményeket sem szüntetnek meg, példaként a tanulókét említette.

Kiemelte: jelenleg 7,5 millió magyar állampolgár rendelkezik valamilyen utazási, vasúti kedvezménnyel. Ez a rendszer nem fenntartható, változtatni kell rajta - szögezte le a kormányszóvivő megjegyezve, hogy ma nem tudni, ki, milyen mértékben veszi igénybe a kedvezményeket, ezeknek nincs regisztrációja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Hungarikum lett a Törley pezsgő

Törley

Bekerült a hungarikumok sorába a Törley pezsgő, így most már hivatalosan is kiemelkedő nemzeti értéket képviselnek a pincészet habzó italai. Az 1882-ben Törley József által alapított "pezsgőbor gyár" ma is eredeti helyén, Budafokon található. A pincészet 134 éves történetében mindig meghatározó volt a magas szakmai minőségre való törekvés és az újító szemlélet. (x)

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.