Háttérbe szorult a környezetvédelem

100 kérdést fogalmazott meg Szabó Imrének a KDNP

Száz írásbeli kérdéssel fordulnak a kereszténydemokraták Szabó Imre környezetvédelmi miniszterhez - mondta Rétvári Bence szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

2009.08.19 13:59MNO/ MTI

A párt képviselője kijelentette, hogy a KDNP politikája kialakításakor igyekszik hosszú távon, generációkban gondolkozni. Ezen a téren így két fő iránnyal foglalkoznak, az egyik a család- és szociálpolitika, a másik a környezetvédelem.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke elmondta, hogy a benyújtandó kérdések közül ötven az elmúlt évek kormányzati politikájának hiányosságaival, a másik ötven pedig egy zöldgazdaság felépítésével foglalkozik. Utóbbiak között azt is megkérdezik, hogy a kormány hajlandó-e a zöldgazdaságot felépíteni. Rétvári hozzátette, hogy a szakminiszternek a száz kérdésre 15 napon belül írásban kell válaszolnia.

A politikus emlékeztetett arra, hogy Bajnai Gordon programjában összesen két pont foglalkozik környezetvédelmi kérdésekkel. Kitért arra is, hogy az elmúlt években nem lehetett előrelépést tapasztalni az olyan kérdésekben, mint például a kamionstop fellazítása vagy a szentgotthárdi hulladékégető ügye. Kiemelte, hogy a jelenlegi kormányhoz köthető a sukorói King,s City beruházás, illetve a széndioxidkvóta értékesítése.

Ezek kapcsán úgy fogalmazott, hogy a környezetvédelmi érdeket mindig felülírja valami más.

A sajtótájékoztatón részt vett Azbej Tristan, az IKSZ Zöld Munkacsoportjának vezetője is, aki arról beszélt, hogy a száz kérdés a magyar környezetvédelmi politikát megalapozó koncepciók hiányára vonatkozik.

Megjegyezte, hogy egyben ilyen módon szeretnék kifejezni elégedetlenségüket.

Közölte, hogy a mai fiataloknak hosszú életre van szükségük, mert szeretnének tanulni, versenyképes tudást szerezni és sikeres életpályát befutni.

Ehhez viszont élhető, fenntartható környezetre lenne szükség, de érzésük szerint a környezetpolitikai vezetés nem veszi eléggé figyelembe ezt a természetes igényt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.