Terítéken a krízisalap

KDNP: a kormány fejezze be végre a hazudozást!

Fejezze be a hazudozást a kormány és az MSZP a krízisalapról - közölte Soltész Miklós kereszténydemokrata képviselő hétfőn Budapesten.

2009.07.13 14:22MTI

Az ellenzéki politikus a Fidesz-KDNP véleményét tolmácsolva sajtótájékoztatóján kiemelte: senki sem tudja, mi is a krízisalap valódi célja, és mekkora összeg van az alapban. Hogy valódi segélyezésre fordítják-e vagy csak a párt próbál újabb szavazókat szerezni, majd kiderül - jegyezte meg a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője. Utalt arra, hogy a szociális tárca honlapja szerint 1 milliárd forint kerül a krízisalapba, míg egyes szocialista nyilatkozók 5,5 milliárdról beszélnek.

A KDNP-s képviselő ugyanakkor furcsának tartotta a segélyezés menetét, s azt mondta, a karitatív szervezetek is szét tudnák osztani a rászorulóknak a természetbeni támogatásokat, segélyeket. Példaként említette a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, a Katolikus Karitászt, az Ökomenikus Szeretetszolgálatot, a Vöröskeresztet, a fogyatékkal élők szervezeteit.

Soltész Miklós azt is mondta: a szocialisták úgy viselkedtek az elmúlt két évben, mint a tatárok, azaz mindent "lepusztítottak, tönkretettek, leraboltak". Mint kifejtette: a legutóbbi döntéseikkel tovább rontották a családok, fiatalok, a bérből és fizetésből élők helyzetét, s azokét, akik munkanélküli segélyre kényszerültek.

Példaként említette a közelmúlt intézkedései közül az áfa megemelését, a gyes-gyed időszakának kurtítását, a lakásépítési szocpol támogatás megszüntetését, a 13. havi nyugdíj és bér elvételét, s az önkormányzatoknál tervezett 120 milliárdos elvonást. Ehhez képest az, amit a krízisalapból nyújtanának "alamizsna, semmi, nevetséges összeg" - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.    

Soltész Miklós felszólította a kormányt, hogy fejezze be az ország további pusztítását, és tegye vissza azt a pénzt, amelyet elvett az ország kasszájából. A krízist a  okozták mind gazdasági, mind szociális téren - mondta az ellenzéki politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.