Malacuk volt a rendőröknek - megint

Visszajáró cocák: ismét egy vaddisznót fogtak be a fővárosban

Vaddisznót fogtak be a rendőrök szombat hajnalban Budapesten a Margitszigeten - tájékoztatta a BRFK ügyeletese az MTI-t.

2009.06.27 09:28MTI

A jól kifejlett állat vélhetően a Duna magas vízállása miatt sodródhatott a városba - mondta Papp Judit. Hozzátette: a rendőrség valamelyik állatkertbe szállítja majd el az állatot. Május végén a vízi rendészet a tűzoltóság segítségével a Petőfi híd budai hídfőjénél mentett ki a Dunából egy vaddisznót.

A feltételezések szerint akkor az állat a Citadelláról jöhetett le élelem után kutatva a városban. A korábbi eset után Rózsa Róbert, a Pest Megyei Vadásztársaság elnöke az MTI-nek elmondta: a jövőben gyakrabban kell számítani vadak - őzek, szarvasok, vaddisznók - városi megjelenésére, mert a különböző építkezések miatt élőhelyük egyre szűkül. Hozzátette: vannak olyan állatfajok - ilyen a vaddisznó, a nyest, a róka vagy a dolmányos varjú -, amelyek tudnak alkalmazkodni a változó életkörülményekhez, így a városokban is megtalálják a számukra szükséges élelmet és ivóvizet.

Az akkori eset kapcsán a vadásztársaság elnöke úgy vélekedett, a vaddisznó át tudott volna úszni a Dunán. Példaként említette, hogy Esztergomnál és Gemencen ismertté váltak olyan esetek, amikor vaddisznók átúsztak a Dunán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.