Állati

'B.szd meg, apa! Nem megyek le!' - káromkodott a szökött péceli papagáj, amikor meg akarták menteni

Carlos 12 órán át volt szökésben, mígnem egy drónnal sikerült lezavarni a fáról.

2023.05.23 11:15ma.hu

B.szd meg, apa! Nem megyek le! - így kiabált egy fa tetejéről Carlos, a kétéves papagáj, amelyikhez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot riasztották néhány nappal ezelőtt Pécelre - írja a Blikk. A lap szerint a madár a gazdáitól szökött meg.

Carlost a kerten belül röptették a gazdái, egyikük karjáról a másikra szállt, amikor valamelyikük hátat fordított, a papagáj pedig úgy érezhette, hogy nem tud leszállni és egy közeli fára repült - tudta meg a Blikk a mentőszolgálattól.

Beszéltek a papagáj gazdájával, Hajnival, aki szintén megerősítette a történteket.

"Szerencsére csak a szomszédig jutott, hosszas könyörgés után innen még sikerült leimádkoznom" - mondta a nő.

A papagáj gazdája mogyoróval és almával próbálta hazacsábítani kedvendét. Carlos közelebb repült, de csak az egyik fára, onnan nem is akart elmozdulni.

Gazdája szerint a madár láthatóan hosszútávra rendezkedett be a fán, ezért riasztották a mentőcsapatot.

A kiérkező szakemberek ekkor keveredtek némi vitába a papagájjal. Amikor lehívták a földre, Carlos elkezdett visszabeszélni, ekkor hagyta el a csőrét, hogy "B.szd meg, apa!

A mentőcsapatok végül drónnal kergették le a madarat, majd elfogták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.