Migráció

Rétvári Bence: az Európai Unió elvesztette a kontrollt a bevándorlás felett

Ezt a folyamatot már az embercsempészek uralják, ők döntik el, ki lesz európai lakos és ki nem.

2023.03.14 00:30MTI

Az Európai Unió nem meri megvédeni a külső határokat, elvesztette a kontrollt a bevándorlás felett, ezt a folyamatot már az embercsempészek uralják, ők döntik el, ki lesz európai lakos és ki nem - jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Zajlik az illegális migráció, százezrek jelennek meg évről évre az Európai Unió külső határainál, csak a magyar déli határnál 270 ezer esetben fordítottunk vissza tavaly illegális határátlépést elkövetőket - hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette: az unió nem tudja megállítani a határainál az illegális migránsokat, "nemcsak a készség, hanem az akarat sincs meg, ezért most az európai népesség meghatározói sajnos az embercsempészek"; az észak-afrikai, közel-keleti, balkáni alvilág dönt, ki lesz európai lakos.

Rétvári Bence szerint az unióban nincs központi akarat ennek kivédésére, "sőt, Magyarország ellen indítanak eljárásokat, amiért a déli határt megvédi".

Pedig nemrég Athénban tizenöt uniós tagállam - köztük Magyarország - fogadott el egy közös nyilatkozatot arról, hogy a külső határvédelem közös európai uniós cél legyen, és járuljon is hozzá az EU a határvédelem költségeihez - idézte fel az államtitkár. Közölte, Magyarország esetében ez másfél milliárd eurót jelent.

"A tizenöt ország az unió többsége, de ilyenkor megszólal például a luxemburgi külügyminiszter, hogy ők semmiképpen járulnak hozzá kerítések, falak építéséhez, ezt sosem fogják támogatni" - folytatta Rétvári Bence, úgy folytatva, tehát mindig ott vannak a bevándorláspártiak, akik semmilyen érdemi lépést nem tesznek azért, hogy a külső határok megvédése közös uniós forrásból történjen.

"Ez a fajta világnézet uralkodó az unión belül, a migrációpárti, továbbra is a migránsok kötelező kvóták szerinti szétosztását erőltetik, nem látják be, hogy ez meghívólevél és nem is működik" - fűzte hozzá az államtitkár. Megjegyezte, a kiutasító határozatok töredékét sem tudják végrehajtani, "tíz esetből kilencben tudnak valakit kiutasítani, de azok egy jó része aztán újra megpróbálja az unióba való belépést".

Az embercsempész hálózatok százezerszámra hozzák be illegálisan a bevándorlókat Európába - hangoztatta Rétvári Bence. Felidézte a tavalyi lövöldözést az M5-ös autópályán, és elmondta, hogy csak az a kisbusznyi migráns 41 millió forintot fizetett az embercsempészeknek. "Óriási üzlet, nem csoda, hogy minden második nap lövöldözést is lehet hallani Szerbia felől, bandaháborúk zajlanak" - mondta. Hozzátette: gyakorlatilag "az embercsempészek profitját növeli az unió".

Az államtitkár kérdésre kitért a gyermekvédelmi törvényre is. "Brüsszelből folyamatosan támadják, most az Európai Bíróságon is, ez a Nyugat-Európát áthálózó genderideológia miatt van" - mondta Rétvári Bence. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a törvénynek olyan elemei vannak, mint például a pedofilnyilvántartás, "amely már közel nyolcezer esetben biztosított adatot azok számára, akik aggódtak a gyermekük miatt".

A nyilvántartásban könnyen lehet keresni a kormányablakos regisztrációval: ha valakinek van kiskorú gyermeke, a család menüpontban a gyermekvédelem fülre rákattintva érheti el. Ha ott a szülő beírja a nevet, akivel kapcsolatban gyanúja merül fel, amennyiben korábban pedofil bűncselekményt követett el, kidobja a települést, Budapesten a kerületet is, és az illető fényképét - magyarázta az államtitkár.

Hozzátette, ha a szülő látja, hogy valóban ő az, akivel kapcsolatban gyanakodott, tud lépéseket tenni, hogy megóvják a gyermeket. Bármennyi lekérdezés indítható, ingyenesen. Az első egy hónapban közel ötezer lekérdezés volt, azóta havonta száz-ötszáz - közölte Rétvári Bence.

Leszögezte: "megvédjük a családokat, nincs kompromisszum az ilyen visszataszító bűncselekmények elkövetőivel szemben".

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a gyermekvédelmi népszavazáson minden eddiginél több, 3,6 millió ember "szavazott egy irányba", a baloldali ellenkampány dacára. "Messze több, mint ahányan egyébként ránk szavaztak, bár az is szép hárommilliós szám volt" - jegyezte meg Rétvári Bence.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.