Diplomácia

Orbán Viktor Törökország külügyminiszterével tárgyalt

A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Mevlüt Cavusoglut.

2023.01.31 09:38MTI
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert, aki magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására érkezett Budapestre - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

A megbeszélésen Magyarország és Törökország kétoldalú kapcsolatainak további megerősítéséről egyeztek meg. Orbán Viktor elmondta: Magyarország elkötelezett a gazdasági kapcsolatok fejlesztése mellett, és mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerüljön elérni a 6 milliárd dolláros magyar-török kereskedelmi forgalmat.

A magyar kormányfő szerint Európa nem lehet stabil és biztonságos Törökország stabilitása és biztonsága nélkül. Éppen ezért az Európai Uniónak támogatnia kell Törökországot a migrációs kihívások kezelése során - szögezte le.

Orbán Viktor és Mevlüt Cavusoglu egyetértett abban, hogy a nemzetközi közösségnek az orosz-ukrán háború mielőbbi, békés lezárásáért kellene erőfeszítéseket tennie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.