Pályázati hírek

Sajtóközlemény

Bodrogi Bau Kft. vezetésével megvalósult a "Hierarchikus kamraszerkezetű, kompozit, expandált polisztirol termékek, és gyártástechnológiájuk kifejlesztése" című pályázati projekt.

2023.01.31 06:57ma.hu

A Bodrogi Bau Kft. mint konzorciumvezető a Szegedi Tudományegyetemmel közösen 616 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása - 2019-1.1.1-PIACI_KFI” című pályázati kiíráson. A közel 975 millió forint összköltségvetésű beruházásból polisztirol termékek innovatív gyártástechnológiája valósult meg.


A projekt eredménye egy új, költséghatékony, lakossági és ipari épületek hőszigetelésére alkalmas termék. Az új EPS termék jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik ugyanolyan szigetelőréteg vastagság mellett. A gazdaságos gyárthatóság és a jobb hőszigetelési értékek versenyképesebb termékcsaládok kialakítását teszik lehetővé.

Az újdonságtartalom a versenytársak termékeihez képest, hogy a polisztirolgyöngyökben az expandációs folyamat során különböző méretű kamrák jönnek létre, valamint a gyöngyök között kialakuló teret is módosítják az adalékanyagok. Ennek hatására kedvezőbb termékjellemzők állíthatók elő.

A projekt a Szegedi Tudományegyetem Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék kutatási hátterére támaszkodva valósult meg.

A pályázati támogatási potenciáltól független fenntarthatóságot a Bodrogi Bau Kft. sokéves szakmai tapasztalata, 16 Mrd HUF feletti nettó árbevétele, stabil gazdasági háttere és az innovatív építőipari technológiák iránt való elkötelezettsége garantálja.

A projekt eredményeként létrejött újítás mind a hazai, mind pedig a nemzetközi körökben piacvezető jelentőségű.

(Szponzorált megjelenés)

  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.