Korrupciós botrány

Orbán szerint az EP-s börtönválogatott akár az EB-re is kijuthat

Az Európai Parlament a Katar-gate korrupciós botrány miatt két újabb képviselő mentelmi jogának felfüggesztési eljárását indította el.

2023.01.18 18:16ma.hu

Focianalógiával kommentálta az Európai Parlament korrupciós botrányának legújabb fejezetét Orbán Viktor miniszterelnök - írja a 24.hu.

"Ha így haladunk, hamarosan annyi korrupt európai parlamenti képviselő kerül rács mögé, hogy saját focicsapatot alakíthatnak a börtönben. Ki tudja? Talán még a 2024-es EB-re kijutnak" - gúnyolódott angol nyelvű tweetjében a magyar kormányfő azon a híren, miszerint az Európai Parlament a Katar-gate korrupciós botrány miatt két újabb képviselő mentelmi jogának felfüggesztési eljárását indította el.

Bejegyzését Donald Trump sokat idézett szófordulatának parafrazálásával zárta: "Ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben!"

Mint ismert, Eva Kailit, az EP szocialista alelnökét, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. A rendőrség közlése szerint csaknem 1,5 millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban az ügyben végrehajtott házkutatások során. A vád ellenük bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció. Az Európai Ügyészség főügyésze december 15-én kérte Kaili mentelmi jogának felfüggesztését.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.