Diplomácia

Magyarország gyorssegélyt küld az erőszakos támadást elszenvedett nigériai katolikus közösségnek

A Hungary Helps Programon keresztül Magyarország kormánya 2017 óta támogatja az erőszakos támadásoknak kitett afrikai keresztényeket.

2023.01.17 14:49MTI

Magyarország kormánya háromezer dollár azonnali humanitárius gyorssegélyt nyújt a Hungary Helps Programon keresztül a Nigériai Katolikus Egyháznak - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn az MTI-t.

Mint ismert, vasárnap fegyveresek támadtak rá a nigériai Kafin-Koro település templomára. Az elkövetők a helyi plébánost, Isaac Achi főtisztelendő atyát elevenen égették el otthonában, míg segédjét lőtt sebekkel szállították kórházba. A felajánlott gyorssegéllyel a sebesült túlélő ellátását és a támadás során felgyújtott plébánia helyreállítását támogatja a kormány.

A Hungary Helps Programon keresztül Magyarország kormánya 2017 óta támogatja az erőszakos támadásoknak kitett afrikai keresztényeket. Az elmúlt évek során a program a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együttműködésben járult hozzá a belső menekültek és terrortámadások áldozatainak ellátásához, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újjáépítéséhez és az üldözött keresztény fiatalok tanulmányi ösztöndíjainak támogatásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.