"Nem söprik le az asztalról"

A Reformszövetség javaslatairól egyeztetnek a frakcióvezetők

A Reformszövetség javaslatairól egyeztetnek ma délelőtt a parlamenti pártok frakcióvezetői, miután valamennyi párt elfogadta Kóka János erre irányuló kezdeményezését.

2009.02.26 08:06MTI

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője az MTI-nek szerdán azt mondta, hogy "ma az egész nemzetközi sajtó Magyarország problémáival foglalkozik. Erről ír a Financial Times, az Economist. Erre figyelmeztet a Le Monde. A kialakult helyzetben nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy egy ilyen minőségű koncepciót egyszerűen lesöpörjünk az asztalról."

Emlékeztetett arra, hogy az MDF és az SZDSZ már jelezte: támogathatónak tartja a Reformszövetség szakértőinek javaslatait. Hozzátette, hogy a két nagy párt egyelőre elutasítóan nyilatkozott a csomagról. A Reformszövetség összesen 1.325 milliárd forinttal csökkentené az állami jövedelemelvonást 2013-ig, azzal, hogy a versenyképesség javítása és a növekedés gyorsítása érdekében a jelenlegi 50 százalékos költségvetési centralizáció 8 százalékpontos csökkentését javasolja.

További 1.000 milliárdos egyensúlyjavulást eredményezne az államháztartási kiadások javasolt befagyasztása. A Reformszövetség szerint az elmúlt 18 év jövedelemelosztó politikája helyett a növekedést serkentő, versenyképességet központba állító politikára van szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.