Diplomácia

Benjámin Netanjahu felkért izraeli miniszterelnökkel találkozott Novák Katalin

Novák Katalin köztársasági elnök Jichák Hercog elnök meghívására kétnapos munkalátogatásra érkezett Izraelbe.

2022.11.17 17:09MTI
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Benjámin Netanjahu felkért izraeli miniszterelnökkel is találkozott Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Jeruzsálemben.

Benjámin Netanjahuval elsőként találkozhattam a külföldi államok vezetői közül, mióta megkapta a hivatalos felkérést a kormányalakításra - olvasható a köztársasági elnök csütörtöki Facebook-posztjában.

Mint írja, az Izrael és Magyarország közötti szoros együttműködés alapját a függetlenséggel, a biztonsággal és a nemzeti identitással kapcsolatos azonos felfogás adja. A politikai, családügyi, védelmi és gazdasági kapcsolatainkat még szorosabbra fűzzük a jövőben.

Hozzátette: Benjámin Netanjahu bátor politikus, aki világos elképzelésekkel rendelkezik. Mai találkozónkon beszéltünk a közel-keleti térség és az orosz-ukrán háború kihívásairól, valamint arról, mit tehetünk a mielőbbi béke érdekében.

Novák Katalin köztársasági elnök Jichák Hercog elnök meghívására kétnapos munkalátogatásra érkezett Izraelbe. A szerdai és csütörtöki látogatás célja a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok további mélyítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.