Diplomácia

Orbán Viktor hétfőn a német kancellárral tárgyal

Berlinbe látogat a magyar miniszterelnök.

2022.10.07 12:42MTI

Berlinben tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A látogatást pénteken a kancellár hivatala is bejelentette Berlinben.

Wolfgang Büchner helyettes kormányszóvivő tájékoztatóján elmondta, hogy a két kormányfő Európa-politikai, bilaterális, gazdaságpolitikai és nemzetközi témákról tárgyal majd, és a középpontban az Oroszország Ukrajna elleni támadó háborújára adott reakció, és az ezzel összefüggő legújabb fejlemények állnak majd.

Hozzátette, hogy az intenzív egyeztetés "valamennyi EU-s és NATO-partnerrel" kiemelt jelentőségű a német kormány számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.