Állati

Megvadult kecskék randalíroztak az M2-esen - fotók

Az egyik megrémült állat a Magyar Közút munkatársaira is rátámadt.

2022.09.27 10:35ma.hu

Múlt szombaton bejelentést kaptak, hogy az M2-es autóúton kecskék próbálnak meg feljutni a pályára. A rendőrökön és az Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat Újpest emberein kívül a Dunakeszi mérnökség kollégái is a helyszínre siettek - írja Facebook-oldalán a közútkezelő.

Végül az egyik felüljáró oldalán találtak rá az állatokra, a Magyar Közút munkatársai is próbáltak segíteni, de rájuk támadt az egyik megrémült kecske, a másik pedig azonnal ment volna az úttestre. A rendőrök lezárták a pályát, és végül egy építési telken egy betoncsőbe terelték az állatokat, ott befogták és elszállították őket a Barka Állatsimogatóba, Dunakeszire. A kecskék idős gazdája is a helyszínen volt, aki próbált segíteni a mentésben, de inkább elküldték a helyszínről, mert segítő szándéka ellenére is inkább csak nehezítette a befogást.

A kecskék már több napja megszöktek és valószínűleg aranysakál elől menekülhettek, ami megölte a gidáikat, ezért is voltak annyira megrémülve, megvadulva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.