EU

Varga Judit: előremutató tárgyalások zajlanak Brüsszelben a Magyarországnak járó pénzek folyósításáról

Az igazságügyi miniszter szerint az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlást folytat Magyarországgal szemben.

2022.09.20 18:58MTI

A Magyarországnak járó pénzek folyósításának vonatkozásában előremutató tárgyalássorozat zajlik az Európai Bizottsággal, ahogy teljes a nyitottság a megoldásra az uniós tagállamok részéről is - jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.

Varga Judit az uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta, amíg az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlást folytat Magyarországgal szemben, addig a jogállamisági eljárás keretében úgy a tagállamok, mint az uniós bizottság a megoldást keresik.

A magyar kormány intézkedéseit bíráló hazai véleményekkel kapcsolatban, amelyek szerint a magyar jogszabálytervezetek nem lennének elégségesek az uniós aggályok eloszlatására, az igazságügyi miniszter azt mondta: magyar baloldali hagyomány, hogy külföldön sem Magyarország érdekeit képviselik. "Ilyen helyzetben sincs nemzeti minimum a baloldal részéről, képviselőik nem hajlandók együttműködni a magyar emberek védelmében" - fogalmazott Varga Judit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.