Az SZDSZ a Reformszövetség programját akarja

Kóka: az SZDSZ egyeztetést kezdeményez a Reformszövetség javaslatairól

Az SZDSZ egyeztetést kezdeményez a parlamenti pártok frakcióvezetőivel arról, hogyan tudna a Ház a Reformszövetség javaslataival foglalkozni - mondta Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője hétfőn napirend előtt a parlamentben.

2009.02.23 14:03MTI

Kóka János felszólalásában kiemelte: sok százezer család vagyona és munkahelye van veszélyben, véleménye szerint lehet bankcsőd, és lehet devizaválság is. Mint mondta, az államcsőd veszélye közgazdászok szerint ötven százalék felett van. 

A liberális politikus megkérte a miniszterelnököt - aki nem tartózkodott a parlamentben - mondjon ő is egy számot, hogy mekkora a valószínűsége az államcsődnek. Nagyon nagy a baj, és a magyar kormány nem mondja el az állampolgároknak az igazat, hogy az állam "súlyosan beteg" - jelentette ki.
 
Hozzátette: a válságot nem lehet szavakkal megoldani, ma nem lehet szavakkal kormányozni. "A kormány programja egy kicsi ugrás előre, és nagy zuhanás a semmibe" - közölte Kóka János. Hangsúlyozta: a Reformszövetség programja lehet a megoldás a válságra. Vagy felvállaljuk a Reformszövetség programját, vagy lehet, hogy százezrek veszítik el megtakarításaikat, munkahelyüket - mondta. 

Kiemelte: az SZDSZ egyeztetést kezdeményez a parlamenti pártok frakcióvezetőivel, hogyan tudna a Ház a Reformszövetség javaslataival foglalkozni Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára kifejtette: a kormány őszintén beszél a társadalommal a válság begyűrűzése óta. Mint mondta, a Reformszövetség programja nagyjából egybevág a kormány által kidolgozott programmal. 

Hozzátette azonban: szükséges ugyan csökkenteni az államháztartás működésének kiadásait, de olyan mértékű csökkentés, mint amit a Reformszövetség javasol, nehezen képzelhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.