Energiaválság

Jakab: Tegyük hűvösre azokat, akik idejuttatták az országot

Évtizedes, tehát nem új szabályozás, hogy az oktatási épületekben legalább 20 Celsius-fokot szükséges tartani.

2022.08.17 02:14ma.hu

„Tegyük inkább hűvösre azokat, akik idejuttatták az országot” – írta a politikus a Facebook-oldalán, ahol azt is javasolja: a képviselők mutassanak példát, vegyenek fel valami meleget [...] kapcsolják le a fűtést a Parlamentben.

Ne a gyerekektől várjuk már el, hogy kabátban üljenek a lerohasztott nyílászáró és most már a hideg radiátor mellett a teremben. Tegyük inkább hűvösre azokat, akik idejuttatták az országot – tette hozzá Jakab Péter, aki felidézi: a kormány szerint az az új módja a rezsicsökkentésnek, ha télen nem fűtik fel annyira  az iskolákat. „Jó lesz kicsit hűvösebb is.”

A kedden megjelent állításokkal szemben semmiféle döntés, „parancs”, „utasítás” vagy új jogszabály nem született az iskolák fűtésével kapcsolatban. – Ezt a Belügyminisztérium adta hírül néhány órával azelőtt, hogy Jakab Péter posztolt volna a közösségi oldalán.

Mint arról a sajtóban nyilvánosságot kapó közadatkérőt is tájékoztatták: évtizedes, tehát nem új szabályozás, hogy az oktatási épületekben legalább 20 Celsius-fokot szükséges tartani. Ez nem jelenti azt, hogy többet ne lehetne – írták. A Belügyminisztérium közleménye hangsúlyozza: az oktatási intézmények fűtése mindenhol megoldott, de a gázfűtés hiánya akár a  magyar lakosságot – így az iskolákat is – elérheti, a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást, a gázkitermelés fokozását és az iskolák egyéb lehetséges fűtési módjának felmérését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.