Közlekedés

Eltévedt egy vonat Magyarországon, majd még egy dízelmozdonynak is el kellett húznia Fehérvárig

A Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es vonat kedd délelőtt az érdi elágazásnál rossz irányba kanyarodott.

2022.08.16 18:07ma.hu

A vonatnak alapvetően Tárnok felé kellett volna mennie, azonban maradt a 40a vonalon, majd Érd állomáson is áthaladva Százhalombattán állt meg.

Az Iho.hu szerint a MÁV-nál az a döntés született, hogy a fonyódi vonat kerülővel megy tovább: Pusztaszabolcson és Börgöndön át jut el Székesfehérvárra, ahonnan már újra a 30-as vonalon folytathatja útját célállomása felé. Itt azonban újabb gond akadt: a lap szerint a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalszakasz nincs villamosítva, így a járat „szergejes előfogatot” kapott Százhalombattán – vagyis segítséggel tudta folytatni az útját.

Nem hivatalos információik szerint a zavar háttérben az állhatott, hogy a késő „fürdősvonat” a tervekkel ellentétben mégis a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat előtt ment, az irányítás viszont nem változtatott a vágányutakon.

Az ügyben a Mávinform azt közölte, a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz forgalmi ok miatt kerülő útvonalon Pusztaszabolcs–Székesfehérvár érintésével közlekedik, várhatóan 90-120 perc késéssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.