Túlhasználat

Túl sok vécépapír fogy az államkincstárban

Túl sok vécépapír és papírtörlő fogy az államkincstár irodáiban, legalábbis erre lehet következtetni a kincstár dolgozói közt köröztetett tájékoztatásból.

2022.07.30 10:54ma.hu

Az MLOGF/291-1/2022 iktatószámmal rendelkező, valóságosnak tűnő tájékoztatás szerint "az elmúlt időszakban ismét egyre több jelzés érkezett a területi takarítók vezetőitől, hogy nagyon megnőtt a WC papír és papír kéztörlő fogyása".

Hadházy Ákos politikus a Facebook-oldalán tette közzé a felhasználási problémákkal kapcsolatos dokumentumot.

A levélből egész érdekes részletek derülnek ki az államkincstár dolgozóinak életéről. Például az, hogy az intézmény vezetése úgy számol, hogy egy kincstári dolgozó egy nap 15 kéztörlő lapot; valamint 3,9 méter vécépapírt használ. Legalábbis ilyen fogyasztással számoltak, amikor szerződtek a higiéniai papírtermékek szállításáról. Mint írják, vécépapírt és papírtörlőt a szerződés szerint "korlátozott számban tudjuk megrendeli", így ha "a mosdókba, konyhákba kitett mennyiség elfogy, nem tudunk többet biztosítani".

A leirat alapján ennél valójában jóval több fogy. "Van olyan épületünk, ahol az egy hónapra rendelt mennyiség közel fele egy hét alatt elfogyott" - írták. Ezért "[k]érjük a tisztelt kollégákat, hogy a papír feltöltő anyagokat rendeltetésszerűen használják", illetve azt is, hogy ahol van kézszárító készülék, ott azt használják.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.