Pártok-Jobbik

Üdvözli a Jobbik az önálló határőrség felállításának szándékát

A rendőrségre fontos belbiztonsági feladatok várnak a gazdasági és megélhetési válság, a közbiztonság romlása miatt.

2022.06.28 20:44MTI

A Jobbik üdvözli, hogy a miniszterelnök egy hétfői nyilatkozatában azt közölte: támogatná önálló határőrség felállítását.

Lukács László György, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta keddi online sajtótájékoztatóján: "a törvényes rend pártján álló Jobbik" évek óta szorgalmazza e lépés megtételét, és most is azt javasolják, mihamarabb hozzák létre a határőrséget.

Az ellenzéki politikus úgy érvelt: azzal, hogy a régió biztonsági helyzete, a magyar határokra nehezedő bevándorló-áradat nyomása miatt az ország belsejéből a külső határok őrzésére kellett átcsoportosítani katonai és rendőri alakulatokat, az ország belsejében "egy űr keletkezik".

Mi azt az álláspontot képviseljük, hogy elnapolhatatlan és haladéktalanul szükséges az önálló határőrség felállítása - jelentette ki Lukács László György, azt hangsúlyozva, hogy a hadseregnek honvédelmi feladatokat kellene ellátnia a határ őrzése helyett, a rendőrségre pedig fontos belbiztonsági feladatok várnak a gazdasági és megélhetési válság, a közbiztonság romlása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.