Botrány

A Ryanair-vezér szerint Orbán miniszterei olyanok, mint Dumb és Dumber

A légitársaság vezetője Gulyás Gergelyt és Nagy Mártont hasonlította a filmbeli karakterekhez.

2022.06.23 15:35ma.hu

"Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak" - mondta Michael O'Leary Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterről és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterről.

Az Euronewsnak azt is elárulta, hogy nem vonulnak ki Magyarországról. "Nem hagyjuk magukra a magyarokat, hogy aztán ki kelljen fizetniük a drágább jegyeket és ezt az idióta adót. Minden tőlünk telhetőt megteszünk ez ellen az őrült döntés ellen" - idézi a 444.

Hozzátette: már panaszt emeltek az Európai Bizottságnál a magyar kormány különadója miatt.

"Ez a hülye adó kevés hasznot hoz az államkasszának, de annál nagyobb kárt tesz. Csökkenteni fogjuk az érkező és induló járataink számát Magyarországon. Azzal, hogy a Ryanair és a Wizzair is ritkítja a járatsűrűséget, és a jegyek drágulnak, Magyarország veszít a vonzerejéből, így kevesebb turista fog érkezni" - fogalmazott O'Leary.

A Ryanair vezére szerint "előbb vagy utóbb el fogják kaszálni ezt az adónemet". Megjegyezte, azért gondolja ezt, mert "szégyent hoz Nagy miniszter úrra és idióta társaira". Elmondása szerint "csak így lehet beszélni azokkal a hülye politikusokkal, akik a saját állampolgáraikat akarják értelmetlenül megadóztatni".

Michael O'Leary úgy véli, hogy mindig le fogják leplezni és kínos helyzetbe fogják hozni azokat a politikusokat, akik "hülye törvényeket hoznak" és "azt hazudják az embereknek, hogy nem nekik kell megfizetniük a különadókat".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.