Önkormányzat

Karácsony: Előbb főispán, aztán vármegye, lesz még ebből királyság is...

Kocsis Máté kedden nyújtotta be az Alaptörvény tizenegyedik módosítását célzó javaslatot, amelyben szerepel az is, hogy a történelmi hagyományok miatt a megyék neve vármegyékre változna.

2022.06.22 13:12MTI

A polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók - reagált Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán arra, hogy a megyék neve vármegyékre változna a Fidesz frakcióvezetője által benyújtott javaslat szerint.

"Előbb főispán, aztán vármegye, ha ebben a tempóban megy vissza a kormány az időben, lesz még ebből királyság is... Most szólok: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók" - fogalmazott a főpolgármester, aki azt írta: "tomboló infláció, zuhanó forint, gazdasági- és energiaválság idején ilyesmivel foglalkozni, valahol a szánalmas és a röhejes között van félúton."

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kedden nyújtotta be az Alaptörvény tizenegyedik módosítását célzó javaslatot, amelyben szerepel az is, hogy a történelmi hagyományok miatt a megyék neve vármegyékre változna.

Karácsony Gergely a bejegyzésében kitért arra is, hogy szerinte "messzebb vezet" a kormány másik szándéka, amely szerint "ellentételezés nélkül elveszik a kiemelt fővárosi köztereket Budapesttől, előbb államosítják, majd a fideszes többségű V. kerületnek passzolják a Vörösmarty teret, a Széchenyi teret és a Podmaniczky teret".

Ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez. "Ehhez a magánérdekeknek van köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek" - fogalmazott a főpolgármester, aki szerint ez "törvényesített rablás".

"Ez tehát nem csak Budapest ügye, Budapest nem is hagyja annyiban. Mindezek után pedig az önkormányzati választást akkor kell megnyerni, amikor tartják" - zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.