Gazdaság-energia

Nagy Márton: Európa nyugati felén 'egyre aggasztóbb ötletekkel' állnak elő

A kormány célja megvédeni a családokat a magasabb energiaáraktól.

2022.06.17 16:42MTI

A kormány célja megvédeni a családokat a magasabb energiaáraktól, ami ezidáig sikerült is - hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken a kormány Facebook oldalára feltett videóban.

A miniszter annak kapcsán nyilatkozott, hogy Európa nyugati felén a videó szerint "egyre aggasztóbb ötletekkel" állnak elő az energiaválság kezelésére.

A gazdaságfejlesztési miniszter kijelentette: hisznek az árstopokban, azok fenntartásában, és amíg lehet, ezeket fenn is fogják tartani.

Közölte: háborús infláció van, ezzel szembe kell nézni. Ugyanakkor nem szabad minden esetben ezeket az áremelkedéseket, ársokkokat a családokra önteni, hanem az alapvető termékkörökben, mint az üzemanyag, az energia, a gáz és a villany, az élelmiszer, a hitelek esetében védelmet kell adni, meg kell védeni őket ezektől az ársokkoktól - fogalmazott Nagy Márton.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.