Média-hatóság

NMHH: a Közösségi Rádiózásért Egyesület kapta a 92,9 MHz-s frekvenciát

A pályázati kiírásra két, hosszú rádiós tapasztalattal rendelkező pályázó jelentkezett.

2022.06.17 14:39MTI

A Spirit FM-et üzemeltető Közösségi Rádiózásért Egyesület kapta a Klubrádió korábbi frekvenciáját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése nyomán - tudatta a hatóság kommunikációs igazgatósága az MTI-vel közleményben pénteken.

A médiatanács kedden döntött a Budapest 92,9 MHz frekvenciára benyújtott pályázatokról. A frekvencián jelenleg a Spirit FM műsora hallható, ideiglenes jogosultsággal, amely július 26-án jár le. A pályázati kiírásra két, hosszú rádiós tapasztalattal rendelkező pályázó jelentkezett: a Kontakt Rádiót, majd a Spirit FM-et korábban működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület, valamint a Klubrádiót üzemeltető Klubrádió Zrt.

A Médiatanács a pályázati kiírásban meghatározott szempontok alapján pontozta többek között a kulturális és hírműsorok arányát, a zenei kínálatra vonatkozó vállalásokat, valamint értékelte a pályázók médiaszolgáltatási tapasztalatát. A műsortervek értékelése során kiemelten fontosnak tekintette, hogy a pályázók mennyi új, eredeti műsorszám készítését vállalják annak érdekében, hogy a hallgatók minél több új tartalommal és kevesebb ismétléssel találkozzanak a rádió műsorában. A magas szakmai színvonalú pályázatokat a Médiatanács szinte valamennyi értékelési kategóriában maximális pontszámmal jutalmazta.

A Közösségi Rádiózásért Egyesület a kevesebb műsorismétlésnek köszönhetően végül előnybe került versenytársával szemben és összesen 48 pontot szerezve - a Klubrádió Zrt. 47 pontja ellenében - tíz évre elnyerte a frekvencia használati jogát.

A médiatörvény biztosítja a pályázók számára a bírósági jogorvoslat lehetőségét a médiatanács döntésével szemben - tudatta az NMHH kommunikációs igazgatósága.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.