Iskolai bántalmazás

Rendszeresen megalázta a tanára, fagyállót ivott az autista diák

Rendszeresen megalázták és csúfolták az iskolában, ezért akart meghalni a 16 éves Máté, aki autizmussal él.

2022.05.20 08:20ma.hu

Megalázta a tanára, ezért ivott fagyállót egy nyolcadikos fiú Debrecenben - állítja a 16 éves autista diák anyja. A fiút újra kellett éleszteni, majd intenzív osztályra került. Napokig nem tudták, életben marad-e, végül teljesen felépült - írja az RTL.

Az asszony egy márciusi reggel vette észre, hogy valami nincs rendben.

"Amikor kinyitotta a szemét, zavart volt, üveges a tekintete, hatalmas nagy a pupillája" - fogalmazott Máté édesanyja. Mentőt hívott, mert fia egyre rosszabbul lett.

"Nagy nehezen felült és mondta, hogy anya, nem akarok iskolába menni, inkább videókat nézek. És mondtam, hogy Máté, nem, gyere, ha nincs semmi bajod, gyere, állj fel és sétáljunk a szobádba, és ő már ezt nem tudta megtenni" - idézte fel a történteket.

A mentők az anya szerint először a pszichiátriára vitték a fiút, ahol leállt a légzése. Újraélesztették, majd intenzív osztályra került. Azt mondta, két napig volt életveszélyben, több műtéten is átesett, öt hétig feküdt kórházban. Csodával határos módon nem maradt maradandó sérülése.

Anyja szerint azért akart meghalni, mert egyik tanára és egy pedagógiai asszisztens rendszeresen megalázták, csúfolták őt az iskolában.

Erről beszélt a fiú is: "Volt egy sapkám egy sima fekete sapka, és hogy én azt ne hordjam. Meg azt mondta, hogy fasiszta vagyok" - mondta el az RTL Híradónak Máté.

Az anya szerint évekkel ezelőtt kezdődtek a gondok, amikor a fia nekiesett az iskolában egy másik diáknak. Állítólag azóta gyakran emlegette neki tanára azt az esetet, és a pedagógiai asszisztenssel együtt rendszeresen csúfolta fiát.

Meg vannak elégedve a pedagógussal, más nem panaszkodott

A tanár ellen a nő háromszor tett panaszt a tankerületi központnál. Az RTL Híradó megkeresésére azt írták: "A panasz egy esetben sem igazolódott. Más személytől sem érkezett panasz vele kapcsolatban. A gyermekek, a szülők és a kollégák részéről számtalan pozitív visszajelzést kapott az intézményvezető a pedagógus munkájáról."

A fiú osztályában a következő osztályfőnöki órákon pszichológus is jelen lesz majd, a történtek miatt pedig rendkívüli szülői értekezletet hívtak össze. Máté az eset óta nem volt iskolában, anyja kérelmezte, hogy otthon tanulhasson. Azt mondja, azóta nyugodtnak és boldognak látja fiát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.