Állítólag 120 milliót nyert a kutya-wellness

Páros lábbal rúgták ki Bajnai minisztériumából az éhségsztrájkoló vállalkozót!

Póka István, az NCT Kft. ügyvezető igazgatója egy megbeszélésre érkezett a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumba (NFGM) szerdán, majd annak sikertelensége miatt úgy döntött, hogy a helyszínen éhségsztrájkba kezd.

2009.02.18 18:42MTI

A vállalkozót este távolították el a minisztérium épületéből, a rendőrök birtokháborításra hivatkozva intézkedtek ellene.

Az ügyvezető igazgató döntéséről az MTI-t tájékoztatva közölte: kifogásolta, hogy annak ellenére nem kaptak támogatást, hogy a független bírálók egyhangúan kiválónak találták a pályázatukat, és támogatásra javasolták.

"Meg voltunk arról győződve, hogy egy 99 fős, Magyarországon a gépipar legperspektivikusabb szegmensében vezető pozícióval rendelkező, magyar tulajdonú, K+F tevékenységet is folytató, prosperáló, exportorientált, középvállalat termékmegújítási nagyszabású törekvését támogatni fogják" - fogalmazott.

Az NFGM kommunikációs főosztálya az NCT Kft. uniós pályázatával kapcsolatban az MTI-vel közölte: az NCT Kft. támogatásra érdemes, jó projektet nyújtott be a Közép-magyarországi Operatív Program kutatásfejlesztési pályázatára 2008-ban. Pályázatánál azonban 40 másik beadott projekt jobbnak bizonyult az értékelő bizottság döntése alapján. Pályázatának értékelését, annak indoklását és a pontozási szempontokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján minden pályázó megismerheti. A pályázati kiírásnak megfelelően a nyertes projekteket a legmagasabb pontszámútól kezdve, a rendelkezésre álló keret erejéig lehet támogatni - áll az NFGM közleményében.

Hozzáteszik: ez történt ebben az esetben is. A rendelkezésre álló mintegy 1,5 milliárd forintos keret a legjobb 14 projekt támogatására volt elegendő. A többi, támogatásra érdemes projektet az eljárásrendi szabályoknak megfelelően tartaléklistára vette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

A közlemény tájékoztat arról, hogy a pályázat iránti fokozott érdeklődés miatt a rendelkezésre álló uniós források átcsoportosítását kezdeményezte az ügynökség, amiről a kormány várhatóan a közeljövőben dönt. Amennyiben átcsoportosításra kerül sor, úgy a tartaléklistán szereplő projektek közül a magasabb pontszámmal rendelkezők számíthatnak támogatásra, azonban az a keret nagyságától függ, hogy a tartaléklistán szereplő projektek közül mennyi támogatására jut pénz.

A jövőben erre a pályázati célra több pénz jut, mint tavaly. A Közép-magyarországi Régió, amely az uniós szabályok szerint - relatív fejlettsége miatt - kevesebb felzárkóztatási pénzre jogosult, mint az ország többi része, még így is összesen 3,5 milliárd forintot fordíthat a szóban forgó K+F pályázatokra 2009 és 2010 között -
tájékoztat a szaktárca közleménye.

Póka István cége, a NCT Kft. ipari, elektronikai fejlesztéssel és gyártással foglalkozik, tavalyi árbevétele 2,7 milliárd forint volt, 11 százalékkal nagyobb, mint egy évvel korábban. Az NCT Kft. 99 főt foglalkoztat, fejlesztőinek száma 20-22 - ismertette a vállalkozó.

Az Index internetes hírportál információ szerint mindeközben egy kutyaeledelt forgalmazó cég 250 milliót, egy kutyawellnesszel foglalkozó vállalkozás pedig 120 milliót nyert.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.