Gyász

Elhunyt Büky Dorottya volt országgyűlési képviselő

Életének 61. évében elhunyt Büky Dorottya volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő - közölte a Feldmar Intézet a Facebook-oldalán.

Büky Dorottya a parlament honlapján olvasható életrajza szerint 1961. július 29-én született Budapesten. 1979-ben érettségizett a Leövey Klára Gimnáziumban. 1984-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Általános Iskolai Tanárképző Főiskolai Karán szerzett magyar nyelv és irodalom-történelem szakos tanári oklevelet. 1986-ig az Egészségügyi Továbbképző Intézet szakkönyvtárában könyvtárosként dolgozott.

1986-ban férjével, Tompa Imrével a Győr-Sopron megyei Tényőre költözött. Az ottani Ady Endre Általános Iskolában kapott tanári állást. Gyermekszínházat vezetett, 1989-ben C kategóriás rendezői diplomát szerzett. Férjével 1989-ben létrehozta Magyarország első falusi újságját, a Kisbírót, amelyben több cikke is megjelent.

1989-ben belépett az SZDSZ-be, 1990 és 1998 között az SZDSZ országgyűlési képviselője volt. Az 1990-es önkormányzati választásokon pártja országos kampányfőnöke volt.

A Feldmar Intézet honlapján olvasható életrajza szerint munkatársuk, Büky Dorottya 1996-ban alakította meg első kommunikációs tanácsadó irodáját. Dolgozott a Szegedi Szabadtéri Játékok, az Országos Színházi Találkozó, több színház és egyéb művészeti kezdeményezés kommunikációs tanácsadójaként.

2002-ben ismerkedett meg és kezdett dolgozni Feldmár Andrással, a Kanadában élő, magyar származású pszichológussal, pszichoterapeutával. 2011 és 2018 között a Feldmár Andrással együtt kidolgozott módszertan alapján többszörösen elítélt fogvatartottakkal foglalkozott a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben.

2020-ban kidolgozta a MűvHáz programot, egy online közösségi tanulási formát, és elindította tanulócsoportjait.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.