Hatósági árazás

Leértékelte a Lidl a hatósági áras termékeket

Az üzletlánc él a törvény adta lehetőséggel, és megszabja, mennyit vehetnek egyszerre a vásárlók a hatósági áras élelmiszerekből.

2022.01.30 04:38ma.hu

Ugyan kötelező készleten tartaniuk azokat a termékeket az üzleteknek, amikre vonatkozik az árstop. A hatóság nem figyelmeztet, túlárazás esetén rögtön bírságol, viszont mennyiségi korlátozást bevezethetnek a boltok. A lehetőséggel élt a Lidl Magyarország is.

A Pénzcentrum írta meg: az üzletlánc legújabb akciós újságában hírt adott a korlátozás bevezetéséről. Ezentúl egy vásárló a következő mennyiségben vehet a hatósági áras termékekből:

- kristálycukor: 10kg
- búza-finomliszt: 10kg
- UHT tej: 12l
- napraforgó-étolaj: 10l

Azt is ígérik, hogy a "jogszabály által előírt hatósági árhoz képest további kedvezményt biztosítanak.

Így a kristálycukrot és a lisztet 10-10 forinttal, az UHT tejet 19 százalékkal, a napraforgó-étolajat pedig 14-15 százalékkal olcsóbban adják majd a kormányrendeletben meghatározott 2021. október 15-i árnál.

Mint ismeretes, szakértők szerint az árstop nem a nagyobb üzleteket, hanem a kiskereskedőket viselheti meg jobban.

Közülük olyan is akad, aki a boltba kitett táblán kéri a vásárlókat, hogy ne vegyenek a "diktatúra termékekből".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.