Belpolitika

470 ezer aláírást gyűjtött össze az ellenzéki összefogás - videó

Ezt Márki-Zay Péter jelentette be.

2022.01.20 18:42ma.hu

Két kérdésben kezdeményezett népszavazást az ellenzék, és mindkét kérdéshez 235-235 ezer aláírást gyűjtöttek össze. Ezeket pénteken adják le.

Márki-Zay Péter koronavírusos, ezért Karácsony Gergelyt kérte meg, hogy legyen ott az aláírások hivatalos átadásánál. Szerinte ugyanis Budapest főpolgármesterének politikai sikere a népszavazási kezdeményezés.

A kérdések a következők:
Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.