Önkormányzat-Budapest

Karácsony: megkezdődött a szemét eltakarítása a Tétényi-fennsíkon

A munkálatok időzítése nem véletlenül esik a téli, vegetációs időn kívüli időszakra, így ugyanis minimalizálható a természetvédelmi károkozás veszélye.

2022.01.17 02:20MTI

Megkezdődött a Tétényi-fennsíkon található illegális "sitt- és szeméttenger" eltakarítása - közölte Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írta, a XXII. kerületi Tétényi-fennsík a főváros legnagyobb kiterjedésű száraz rétjeit magába foglaló terület, amely számos védett, ritka állat- és növényfaj otthona. Az elmúlt években, évtizedekben azonban sok hulladék került a területre.

Hosszú előkészítési, tervezési és engedélyezési folyamat után kezdődtek meg a több mint 4100 tonna szemét és sitt elszállítási munkálatai. Továbbá elkezdődött a tereprendezés és rehabilitáció a Főkertnek és az FKF-nek köszönhetően - közölte.

Karácsony Gergely rámutatott, hogy a munkálatok időzítése nem véletlenül esik a téli, vegetációs időn kívüli időszakra, így ugyanis minimalizálható a természetvédelmi károkozás veszélye.

Az FKF és a Főkert mellett "hatalmas köszönet jár" a Fővárosi Vízműveknek is, ugyanis az általuk biztosított 70 millió forintos vízbázisvédelmi támogatásból valósulnak meg a természetvédelmi terület élőhely-rehabilitációs munkálatai - olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.