Koronavírus-járvány

Elárulta az Emmi, hány pedagógus nincs még beoltva

Mint ismert, az elmúlt hetekben kötelezővé tették az oltást a tanárok számára.

2021.12.01 08:36ma.hu

Majdnem 15 ezer pedagógus még nem kapta meg a koronavírus elleni vakcinát - árulta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Népszava kérdésére.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a november 18-i Kormányinfón még 86-87 százalékos átoltottságról beszélt a pedagógusok körében, az EMMI azonban most azt írta, a pedagógusok 90 százaléka oltotta be magát mostanáig. Mivel valamivel kevesebb, mint 150 ezer pedagógus van az országban, ez egyben azt is jelent, hogy 15 ezernél kicsivel kevesebb lehet azoknak a tanároknak a száma, akik még nem vették fel a vakcinát - írja a Népszava.

Mint ismert, az elmúlt hetekben kötelezővé tették az oltást a tanárok számára. A vakcinát december 15-ig kell beadatniuk azoknak, akik ezt még nem tették meg. A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke, Horváth Péter az Indexnek azt mondta, vannak olyan intézmények, ahol a dolgozók 30-40 százaléka nem vette még fel az oltást, ezekben az iskolákban pedig súlyos következményei lehetnek a kötelező oltásnak, és annak, ha a tanárok nem felelnek meg ennek a feltételnek.

Az Emmi erre úgy reagált, hogy az NPK önkéntes adatszolgáltatás alapján végzett vizsgálatot, ezért az nem reprezentatív. Ráadásul jelenleg is zajlik az oltási akcióhét, ami tovább növelheti majd az arányt - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.