Főváros

Palkovics László egyeztetésre hívta a főpolgármestert a budapesti közösségi közlekedés ügyében

Kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

2021.11.28 17:04MTI

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfő reggelre egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert a budapesti közösségi közlekedés ügyében - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint a reggel 8 órára tervezett megbeszélésen az innovációs és technológiai miniszter kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

"A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd" - ismertették.

Az ITM felhívta a figyelmet, hogy a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata. A központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti. A kifizetést az ITM és a Fővárosi Önkormányzat között megkötendő támogatási szerződés alapozza meg - tették hozzá.

Kiemelték azt is, hogy a budapesti közlekedési szolgáltatások nem kizárólag a fővárosban lakó, dolgozó, tanuló emberek életminőségét befolyásolják. A vidékről más országrészbe utazók jelentős hányada, a Magyarországra látogató turisták döntő többsége is használja a helyi járatokat - jegyezték meg, hozzátéve: a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakciója a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette.

Azt írták: a minisztérium - a Budapesten közlekedő emberek érdekében - a hétfőre tervezett találkozóval alkalmat teremt a támogatási szerződés véglegesítésére.

Eredményes egyeztetés esetén, az aláírás után a tárca a megállapodásban foglaltak szerint gondoskodik a kifizetésről is - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.