Koronavírus-járvány

Decembertől csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülők az iskolába

Szigorítják a belépés rendjét.

2021.11.23 09:23ma.hu

Kásler Miklós, emberierőforrás-miniszter új határozatot hozott, ennek értelmében pedig december 1-jétől alapesetben megkövetelik a védettségi igazolványt a köznevelési intézményekbe járó gyerekek szüleitől. A Telex által megismert levél értelmében a köznevelési intézményben való belépés csak akkor engedélyezhető a szülők számára, ha van védettségi igazolványuk.

De a határozat az iskolaigazgatók (és más köznevelési intézmény vezetője) kezébe ad egy lehetőséget: az igazgató határozhatja meg, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező, a gyerekét iskolába vagy onnan elkísérő felnőtt meddig mehet be az intézménybe. (De ha nem határoz meg ilyen határvonalat az intézményvezető, akkor a fő szabályból az következik, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező szülő nem mehet be egyáltalán az épületbe.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.