Érdemes lesz az eget kémlelni

Látványos meteorhullás várható csütörtökön

Az esemény során óránként akár 20 objektum is feltűnhet az égen.

2021.10.20 12:14ma.hu

Látványos meteorhullás várható október 21-én hajnalban: akkor éri el maximumát az Orionidák meteorhullása - írja a CNN. Az esemény során óránként akár 20 objektum is feltűnhet az égen.

A meteorraj egészen november 7-ig aktív marad. Az észleléshez érdemes elvonulni a fényszennyezéstől. Fontos, hogy a megfigyelés alatt még a telefonunkra se nézzünk rá, a fény ugyanis elvakíthatja az embert.

Meteorhullások akkor fordulnak elő, amikor bolygónk áthalad egy olyan törmeléksávon, amelyet egy aszteroida vagy egy üstökös hagy hátra. A légkörbe belépő szemcsék felhevülnek, majd elégnek, ez alakítja ki a jellegzetes fényeket. Az Orionidákat a Halley-üstökös hozza létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.