NMHH

Lemondott Karas Monika, a Médiatanács elnöke

Így még a Fidesz választhat utódot 9 évre.

2021.10.15 17:55Ma.hu

Október 31-ei hatállyal lemondott posztjáról Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NHHH), egyben a Médiatanács elnöke - a lapértesüléseket az NMHH is megerősítette. A hatóság azzal indokolta az elnök lemondását, hogy az új szakmai kihívásokat keres.

Karas Monikát a miniszterelnök, vagyis Orbán Viktor javaslatára 2013. augusztus 19-én nevezte ki - az elhunyt Szalai Annamária helyére - Áder, mellyel Karas automatikusan a Médiatanács elnökjelöltjévé vált; a parlament végül szeptember 9-én választotta meg őt kilenc évre a testület élére. A kinevezése így tehát 2022 szeptemberében járna le, a jövő évi országgyűlési választások után. A váratlan döntés azonban megnyitja az utat azelőtt, hogy még a jelenlegi kormánytöbbség döntsön az utód személyéről, aki ugyanúgy kilenc évig felelhet a területért.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.